Bahçe Duvarı

BAHÇE DUVARI 

Bahçe duvarı  temel parçaları çelik kalıp, demir ve beton olan imalatı mülklerimiz çevre düzenleme çalışmalarında olmazsa olmazları arasındadır. Hem sınır belirleme amaçlı hem güvenlik açısından son derece önem taşımaktadır.   geçmiş yıllarda bims duvar daha yoğun olarak tercih edilmekteydi.

Ancak günümüzde hem daha uzun ömürlü hem daha estetik olan çelik kalıplardan oluşan çevre duvar modelleri artık daha fazla tercih edilmektedir. Peki  duvar  yaptırırken nelere dikkat edilmeli ve maliyeti nedir ?

Bahçe duvarı  çelik kalıpların içerisine dökülen ve kalıp içerisindeki desenlerin şeklini alan modeli dağal taş duvar görünümü,tuğla desen görünümü ve düz desensiz modelleri ile çevre düzenleme çalışmalarını süsleyecektir.    yapılırken en önemli dikkat edilmesi gereken işlem demir baglantıları olacaktır.  yüksekliğine göre demir baglantıları daha güçlü olmak zorundadır.

Uygulama yapılırken zeminde gerekli ön çalışmalar yapılır. Kapı yerleri belirlenir kapı kenarlarına ve duvarda istenilen yerlere gelecek baba direkleri yerleri önceden tespit edilir. Ve zemine kireç dökerek kepçenin daha düz alan çıkarması amaçlanır. Eğer  ustanızın hatıl kalıbı yok ise 1 m yükseklikteki hatılı için kepçe ağzının küçük olması hatıl betonu atılırken betonun fazla gitmesini engelleyecektir.Hatıl yan duvarın  görünmeyen yüzü ve Bahçe duvarı nı ayakta tutan en temel parçasıdır.

DESENLİ BAHÇE DUVARI 

Hatılı yukarı da belirttiğimiz gibi duvar yüksekliğine göre değişmektedir.  m2 si hesaplanırken hatıl da m2 ye dahil edilmektedir. B m2 si hesaplaması şu şekilde yapılmaktadır.

Eğer standart bir  yani 1 m yükseklikte küpeşteli  yaptırcaksanız küpeşte (harpuşta) ile birlikte 1.20 cm yüksekliğinde olacaktır.50 cm de hatıl da olduğu için duvar uzunluğu ile 1.70 cm çarparak duvar m2 sini çıkara bilirsiniz.  duvar yüksekliği görünen kısmı 1.20 olacaktır.

Fiyatları alanlara ve yüksekliğe göre farklılık göstermektedir. Ancak standart 1 m yükseklikteki bir yapımında beton mikseri pompaya gerek duymadan duvar  betonunu rahatlıkla döke biliyorsa  duvar  fiyatları 120TL ve 150 TL aralıkların dadır. Günlük 40/50 m2 aralıklarında yapılmaktadır.

Call Now Button+90 532 410 66 71